قصد دارید بیتکوین استخراج کنید؟
در اسرع وقت برای مشاوره رایگان با شما تماس میگیریم

در دنیای رمزارزها هزاران ارز دیجیتال هستند که در طیف وسیعی از موارد استفاده میشوند. در بین اینها تعداد نسبتا کمی از ارزها وجود دارند که به بخش جدید اینترنت اشیا (اینترنت اشیا به فناوری اطلاق میشود که در آن تمام اشیا و وسایل اطراف ما به شبکهی اینترنت و یا اینترانت متصل شده و میتوانند از آن طریق باهم در ارتباط باشند) دسترسی دارند. طرفداران کریپتو ممکن است نام آیوتا را شنیده باشند که یکی از محبوبترین پلتفرمهای بدون بلوک است که دستگاهها را به اینترنت اشیا متصل میکند، هلیوم هم به عنوان یک پروژه مبتنی بر بلاک چین همان کار را انجام میدهد، اما رویکرد متفاوتی دارد.
همراهان عزیز اگر به هلیوم (HNT) علاقه دارید، اما اطلاعاتی در موردش ندارید و نمیدانید که چیست و یا چگونه کار میکند، جای هیچ نگرانی نیست. این مقاله نوشته شده است تا همه آنچه را که باید در مورد این رمز ارز لازم هست به شما آموزش داده شود. با ما همراه باشید.
هلیوم در سال 2013، تنها چند سال پس از آغاز به کار بیتکوین تاسیس شد. این رمز ارز تحت شرکت Helium, Inc، راه اندازی شد تا اولین شبکه بی سیم همتا به همتا با ظرفیت اتصال دستگاههای مختلف و تشکیل اینترنت اشیا باشد که هر کسی میتواند در سطح جهانی از آن استفاده کند. هلیوم توسط امیر حلیم، شان کری و شاون فانینگ تأسیس شد. این پروژه بیش از 53 میلیون دلار در چهار دور بودجه جداگانه از سال 2015 تا 2019 جمعآوری کرد. نهایتا در سال 2019 فعال شد تا مشکلات رایج در بخش اینترنت اشیا مانند حریم خصوصی را حل کند.
هلیوم یک شبکه مبتنی بر بلاک چین است که دستگاههای اینترنت اشیا را به هم متصل میکند. فنآوری هلیوم ارتباط بین دستگاهها را امکانپذیر میکند. در حالی که سیستم دادهها را در سراسر گرههای شبکه ارسال میکند، گره هایی که شبکه را تشکیل میدهند در سیستم هلیوم به عنوان Hotspots شناخته میشوند. Hotspot ها پوشش شبکه عمومی را ارائه میدهند و به LoRaWAN متکی هستند. LoRaWAN یک پروتکل لایه کنترل دسترسی رسانه است که دارای یک جزء ابری است که پلتفرمهایی مانند هلیوم میتوانند به آن متصل شوند.
هلیوم یکی از بزرگترین شبکههای LoRaWAN با بیش از 25000 هات اسپات است که به عنوان گره در شبکه عمل میکنند. هات اسپاتها قدرت LoRaWAN و دستگاه ماینینگ مبتنی بر فناوری بلاک چین را ترکیب میکنند.
هلیوم همچنین “شبکه مردمی” نامیده میشود و قصد دارد یک اینترنت اشیا کارآمد و کاربردی برای آینده آماده کند. در عین حال به همه مسائل و راه حلهای ناکافی رسیدگی کند. یکی از بزرگترین مشکلات در بخش اینترنت اشیا، حفظ حریم خصوصی هابهای محبوب اینترنت اشیا، مانند گوگل یا آمازون است. به لطف تمرکززدایی و فناوری بلاک چین که برای ساخت هلیوم استفاده میشود، به زودی حفظ حریم خصوصی در ارتباط با اتصال دستگاهها به اینترنت اشیاء نگران کننده نخواهد بود.
هدف هلیوم ایجاد یک شبکه قابل اعتماد، غیرمتمرکز و جهانی برای دستگاههای IoT که به جامعه دارندگان HNT متکی است. این شبکه از گرهها تشکیل شده است. یعنی Hotspot هایی که توسط اپراتورهای گره که در واقع دارندگان HNT هستند، اجرا میشوند. با میزبانی هات اسپاتها و مدیریت گرهها، کاربران برای مشارکت در عملکرد شبکه تشویق می شوند. wifi در حال حاضر از دستگاه های IoT پشتیبانی میکند. با این حال، پشتیبانی از دستگاههای مختلف تا حد امکان نگرانیهای مربوط به حریم خصوصی را به همراه دارد. هلیوم این مشکل را با استفاده از یک معماری غیرمتمرکز و مکانیزم اجماع حل میکند که در مقایسه با اتصال WiFi با اینترنت اشیا، پوشش 200 برابری شبکه را بیشتر میکند.
مکانیزم اجماع که شبکه بر روی آن اجرا میشود به عنوان اثبات پوشش شناخته میشود. همچنین مسئول توزیع پاداش به دارندگان HNT و اپراتورهای گره است. کاربران برای راهاندازی هاتاسپاتها باید یک دستگاه استخراج خریداری کنند. ماینرها با اتصال به شبکه فرکانسهای رادیویی تولید میکنند، در حالی که مکانیسم اثبات پوشش، مکانهای Hotspot را تأیید میکند.
شرکت کنندگان در شبکه میتوانند یکی از سه نقش حیاتی برای عملکرد شبکه را داشته باشند: چالشگر، فرستنده و شاهد. جوایز توزیع شده از طریق سیستم نیز به نقش در شبکه Hotspot بستگی دارد.
هلیوم یکی از پروژههای بلاک چین نادری است که با اینترنت اشیا سر و کار دارد. به غیر از IOTA (MIOTA) که از فناوری به اصطلاح “بلاک بدون بلوک” و شبکه Tangle برای اتصال دستگاهها به اینترنت اشیا استفاده میکند. منحصربهفرد بودن این رمز ارز به عنوان پروژهای متمرکز بر بهبود اینترنت اشیا در مکانیسم اثبات پوشش ذکر شده است. PoC مکانیزم منحصر به فردی است که مخصوصاً برای شبکه هلیوم ایجاد شده است. مکانیسم اجماع مبتنی بر پروتکل HoneyBadger Byzantine Fault Tolerance است و به گرههای شبکه اجازه میدهد حتی زمانی که نرخهای اتصال متفاوت است به توافق برسند و اتصال صورت بگیرد.
شبکه هلیوم از طریق استفاده از پروتکل اثبات پوشش که به مشارکتکنندگان شبکه برای اطمینان از پایداری شبکه از طریق استخراج متکی است، ایمن میشود. Proof of Coverage شکل پیشرفته ای از Proof of Work است. به همین دلیل است که شبکه برای امنیت به استخراج کنندگان متکی است. این پروتکل به طور خاص برای اطمینان از اتصال حتی با توان کم ایجاد شده است. بنابراین استخراج با دستگاه سادهای که میتوانید از هلیوم و توان 5 وات خریداری کنید فعال میشود و به این ترتیب کارایی هلیوم اتصال بین دستگاههای موجود در شبکه اینترنت اشیا را تسهیل میکند.
هلیوم برای اتصال آسان دستگاهها در اینترنت اشیا با استفاده از توان کم و با کارایی بیشتر استفاده میشود. هلیوم همچنین استخراج HNT و همچنین سهام را امکان پذیر میکند، بنابراین کاربران میتوانند بر اساس مشارکت در شبکه خود سود بدست بیاورند.
برای شروع استفاده از هلیوم به عنوان ارائهدهنده گره هاتاسپات، کاربران میتوانند دستگاههای استخراج ویژهای را که در وبسایت رسمی هلیوم موجود است خریداری کنند و بر اساس مشارکت خود جوایزی دریافت کنند. جوایز در HNT توزیع میشوند. HNT را میتوان در بازار ارزهای دیجیتال فروخت و از آن برای تولید اعتبارهای داده غیرقابل مبادله استفاده کرد.
نکتهی مهمی که باید به آن توجه داشت اینست که، هلیوم یک زیرساخت منحصربهفرد برای اقتصاد بیسیم جدید ایجاد میکند که با تمرکززدایی توانمند شده است. از این رو «شبکه مردمی» نامیده میشود.