اگرچه کاربران رمزارزها در حال حاضر تنها درصد کمی از جمعیت جهان را تشکیل می دهند، اما انتظار می رود با گسترش نسل سوم اینترنت میزان پذیرش کریپتو در میان مردم افزایش پیدا کند. لارک دیویس (Lark Davies)، اینفلوئنسر فعال در حوزه رمزارز، چندی پیش نموداری را در توییتر خود منتشر کرد که نرخ پذیرش اینترنت و رمزارزها را نشان میداد. با روی هم قرار دادن خطوط مربوط به پذیرش اینترنت و ارزهای دیجیتال و با در نظر گرفتن این که این دو مقوله از چه زمانی افزایش محبوبیت خود را آغاز کردند، نوعی همبستگی تنگاتنگ میان رشد اینترنت و رمزارزها نشان مشاهده میشود.
اگر این روند ادامه پیدا کند، پیشبینی میشود که تا سال 2026/2027، دنیای ارزهای دیجیتال 1 میلیارد کاربر داشته باشد. در صورتی که چنین ارزیابیای اتفاق بیفتد، تعداد کاربران ارزهای دیجتال 5 برابر بیشتر از برآوردهای فعلی است که تعداد کاربران کریپتو را 200 میلیون نفر ارزیابی میکند.

نمودار مقایسه رشد اینترنت و رمزارزها
از آنجایی که رمزارزها به اینترنت متکی هستند، منطقی است که فرض کنیم این دو مقوله همبستگی چشمگیری با هم دارند. اما، آیا با گسترش و رشد Web3.0 (نسل سوم وب)، میزان پذیرش ارزهای دیجیتال تغییری خواهد داشت؟
بررسی و مقایسه پذیرش رمزارزها و اینترنت
در اوایل سال 2020، ویلی وو (Willy Woo)، تحلیلگر بازار ارزهای دیجیتال، اظهار داشت که نرخ پذیرش رمزارزها با اینترنت قابل مقایسه است و درست مانند اینترنت، پذیرش رمزارزها به آرامی شروع میشود، اما با گذشت زمان، رشد انفجاری را تجربه خواهد کرد.
وو در ادامه صحبتهای خود اذعان داشت که پذیرش گسترده رمزارزها هنوز اتفاق نیفتاده است، و مردم در حال حاضر تصور نمیکنند که این اتفاق بیافتد، زیرا انسان به صورت ذاتی تمایل دارد که اطلاعات را به صورت خطی پردازش کند.
وو گفت: «طبیعت انسان به گونهای است که مسائل را به صورت خطی در نظر میگیرد. بنابراین ما انسانها در نگریستن به رشد تصاعدی خوب عمل نمیکنیم، در حالی که رشد تصاعدی دقیقاً چیزی است که بیت کوین به نمایش گذاشته است.»
برآوردهای فعلی در مورد تعداد کاربران کریپتو متفاوت است. در حالی که دیویس این رقم را 200 میلیون یا حدود 2.5 درصد از جمعیت جهان می داند، تحقیقات انجام شده توسط شرکت تریپل-ای (Triple-A)، فعال در حوزه راه حلهای بلاکچین، تعداد کاربران را 300 میلیون یا کمی کمتر از 4 درصد از جمعیت جهان ارزیابی میکند.
وو در پاسخ به این سوال که چرا هنوز ارزهای دیجیتال به صورت گسترده پذیرفته نشدهاند، گفت که این سوال مانند این است که یک کاربر اینترنت در سال 1994 بپرسد که چرا هیچ کس از اینترنت استفاده نمیکند. به عبارت دیگر، پذیرش رمز ارزها در حال حاضر در حال اتفاق افتادن است.
نقش وب 3.0 در مقایسه رشد اینترنت و رمزارزها
Web3.0 که به عنوان نسل بعدی اینترنت معرفی میشود، هنوز کارهای زیادی برای انجام دارد. اما اصطلاح وب 3.0 که هنوز تا حدی مبهم است، دقیقاً چیست و اهمیت آن در رابطه با ارزهای دیجیتال چیست؟
در یکی از مطالبی که شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر فابریک ونچرز (Fabric Ventures) در وبسایت مدیوم (Medium) منتشر کرده است، وب 3.0 را به عنوان ابزاری برای کاربران و ماشینها توصیف کرده است که به کمک آن میتوانند از طریق شبکههای همتابههمتا و بدون نیاز به اشخاص ثالث تعامل کنند.
این شرکت سرمایهگذاری به عنوان نتیجهگیری پست خود نوشته است:
“نتیجه: یک محصول محاسباتی ترکیبپذیر با محوریت انسان و حفظ حریم خصوصی برای موج بعدی وب.”
عبارت همتابههمتا یک نشانه مهم برای پی بردن به جایگاه رمز ارزها و فناوری بلاک چین در بستر وب 3.0 است.
اگر نسل سوم اینترنت کار خود را آغاز کند، نتیجه منطقی این است که اینترنت و بلاک چین به طور کامل یکپارچه میشوند. بنابراین، سرعت پذیرش ارزهای دیجیتال به شدت رشد خواهد کرد و به سطوحی فراتر از انتظارات ویلی وو خواهد رسید.
دارا در حقیقت یک پلتفرم استخراج بیتکوین است. دغدغههای مدیریت و تامین برق ماینرها را رها کنید و ماینینگ را با خیال راحت به ما بسپارید!