سختی ماینینگ چیست؟
سختی ماینینگ یا سختی استخراج یک رمزارز (مانند بیتکوین) به میزان سختی و زمان مورد نیاز برای پیدا کردن هش درست برای هر بلاک اشاره میکند.
- سختی ماینینگ یک واحد اندازهگیری است که در فرآیند ماینینگ بیتکوین استفاده میشود.
- سختی یعنی میزان سختی پازل کریپتوگرافیکی که نیاز به حل دارد.
- با توجه به تعداد ماینرهای شبکه، میزان سختی استخراج واحدهای جدید در طول زمان کاهش یا افزایش میابد.
- افزایش سختی برای حفظ زمان بلاک (Block Time) مورد نظر اجباری است.
با افزایش محبوبیت رمزارزهایی مانند بیتکوین، تعداد کامپیوترهایی که در شبکه دو به دوی آن فعالیت میکنند نیز بیشتر میشود. ماینرها برای دریافت پاداش با یکدیگر رقابت میکنند. با افزایش تعداد شرکتکنندگان و همچنین افزایش قدرت کامپیوتری شبکه، «قدرت هش» شبکه افزایش پیدا میکند.
این مورد سختی ماینینگ نیز نامیده میشود. با یادگیری مفاهیم اولیه ماینینگ بیتکوین، درک سختی ماینینگ برایتان راحتر میشود. میدانید که تراکنشهای بیتکوینی در بلاکها ذخیره میشوند. این بلاکها هر 10 دقیقه (هر 600 ثانیه) به شبکه بلاکچین بیتکوین اضافه میشوند.
برای اینکه زمان اضافه شدن یک بلاک جدید به بلاکچین را در حد 10 دقیقه نگه داشت، باید میزان سختی شبکه تغییر کند.
میزان سختی ماینینگ در شبکه بیتکوین به طور خودکار هر 2016 بلاک تغییر میکند. نوع تغییر (افزایش سختی یا کاهش آن) به تعداد سیستمهای فعال در ماینینگ و قدرت هش کلی آنها وابسته است.
[advicebutton]
پیشرفت تجهیزات ماینینگ از زمان ایجاد بیتکوین
- در روزهای اولیه، ماینرها از CPU سیستمهای خود برای ماین کردن بیتکوین استفاده میکردند.
- پس از مدتی، ماینرها به این نتیجه رسیدند که کارتهای گرافیک بسیار مناسبتر هستند، اما استفاده از کارت گرافیک نیاز به انرژی بیشتر دارد.
- در سالهای اخیر، چیپهای ASIC مخصوصی طراحی شده است که مخصوص ماین کردن بیتکوین هستند.
- در حال حاضر، بیتکوین و رمزارزهای دیگر توسط استخرهای ماینینگ (Mining Pools) ماین میشوند. در این موارد، ماینرهای مختلف با یکدیگر کار میکنند تا پازل مورد نظر را حل کنند و پاداش خود را بگیرند.
دریافت پاداش در ازای استخراج بیتکوین
حل پازلهای ریاضی برای ایجاد بلاکهای مناسب به قدرت کامپیوتری زیادی نیاز دارد. چون سختی این پازلها همواره در حال افزایش است، ماینرها در استخرهای ماینینگ با یکدیگر همکاری میکنند و این پازلها را با کمک یکدیگر حل میکنند. اولین ماینر یا استخر ماینینگی که پازل را حل کند، پاداش را دریافت میکند.
معمولاً این پاداش شامل توکنها یا سکههای محلی همان شبکه میشود (به عنوان مثال، پاداش ماینینگ در شبکه بیتکوین، بیتکوین خواهد بود). در استخرهای ماینینگ، پاداش بین شرکتکنندگان و با توجه به میزان قدرت کامپیوتریشان تقسیم میشود. به این ترتیب هر شرکتکننده مجبور میشود که به اندازه کافی به فرآیند کمک کند چراکه در غیر این صورت، میزان پاداش آنها نیز کاهش میابد.
ماینینگ بیتکوین بیشتر شبیه پیدا کردن سوزن در انبار کاه است تا استخراج طلا! هشهای بسیاری توسط کد بیتکوین تولید میشوند اما تنها یکی از آنها هش درست است.
برخلاف طلا، که هنوز ذخایر کشف نشده بسیاری در زمین (و فضا) دارد، بیتکوین به تعداد محدودی وجود دارد. به طور کلی، تنها 21 میلیون بیتکوین وجود دارد. در حال حاضر، بیش از 85 درصد کل بیتکوینها استخراج شده است و پیشبینی میشود که مقدار باقیمانده آن تا سال 2140 استخراج شود.
زمانی که تمام بیتکوینهای موجود استخراج شد، چه اتفاقی برای سختی شبکه میافتد؟
ماینرها باید همچنان به فعالیت خود بر روی شبکه ادامه دهند تا آن را فعال نگه دارند، حتی پس از آنکه تمام 21 میلیون بیتکوین استخراج شد. بلاکهای جدید همچنان ایجاد میشوند اما پاداش ماینینگ تغییر میکند. به جای گرفتن کوینهای جدید، ماینرها قسمتی از کارمزد تراکنشها را دریافت میکنند.
دارا در حقیقت یک پلتفرم استخراج بیتکوین است. دغدغههای مدیریت و تامین برق ماینرها را رها کنید و ماینینگ را با خیال راحت به ما بسپارید!