اگر کاربر بیت کوین هستید، یکی از مهم ترین مفاهیمی که باید بدانید، ممپول بیت کوین است. ممکن است ندانید چیست، اما هر زمان که با بیت کوین تراکنش انجام می دهید، این ابزار مداخله می کند. وقتی تراکنش بیت کوین انجام می دهید، تراکنش ها بلافاصله پردازش یا تایید نمی شوند. از آنجایی که آنها بلافاصله پردازش نمی شوند، این تراکنش ها به طور موقت در mempool یا به عبارت دیگر، استخر حافظه بیت کوین ذخیره می شوند.
Mempool یک هدف اصلی دارد و آن حفظ یا نگهداری تراکنش ها است. وقتی تراکنشها به این اتاق میرسند، ذخیره میشوند تا زمانی که ماینرها شروع به انتخاب تراکنشها برای گنجاندن در بلوکی کنند که در حال حل آن هستند. این فرآیند برای انتقال تراکنش ها از وضعیت تایید نشده به وضعیت تایید شده ضروری است . در این مرحله آخر، تراکنش با موفقیت تایید شده و در بلاک چین ادغام می شود.
در این مقاله همه چیز را در مورد ممپول، چرایی اهمیت آن و نحوه عملکرد آن در بیت کوین به شما خواهیم گفت. با ما همراه باشید.
ممپول چیست
Mempool نوعی اتاق انتظار برای تراکنش های استخراج نشده در بلاک چین است. اصطلاح “mempool” انقباض “حافظه” و “pool” است و برای توصیف فضای ذخیرهسازی یک گره استفاده میشود که تراکنشهای تایید شده در آن قرار دارند و منتظر استخراج و اضافه شدن به بلاک چین هستند.
اگرچه این اصطلاح برای اولین بار توسط بیت کوین استفاده شد، این ممپول توسط شبکه اتریوم پذیرفته شده است. بلاک چین های دیگر اصطلاح خاص خود را برای ممپول دارند. با این حال، نامیدن آن «مپول» میتواند کمی گمراهکننده باشد، زیرا در هر بلاک چین یک ممپول وجود ندارد. در واقع، هر گره ای که یک شبکه را تشکیل می دهد، ممپول مخصوص به خود را دارد. به عنوان مثال، هر گره در بلاک چین بیت کوین دارای استخر معاملاتی خاص خود است. آن گره های منفرد با استخرهای مجزای خود، با هم یک استخر جهانی جمعی را تشکیل می دهند.
چرا ممپول مهم است
تراکنش اتاق انتظار ممکن است برای شما کاملاً ضروری به نظر نرسد، اما اینطور است. اولین چیزی که باید در نظر داشت این است که بیت کوین به عنوان شبکه ای از گره های متصل به یکدیگر عمل می کند که همه در یک طرح کاملاً غیرمتمرکز P2P هستند. در این مکانیسم هیچ سرور مرکزی وجود ندارد که همه چیز را کنترل کند. این امر باعث شده است که سیستم بیت کوین مکانیسم های حفاظتی در برابر انواع مختلف حملات را توسعه دهد.
از جمله این مکانیسم ها ایجاد یک طرح تولید بلوک و تایید تراکنش قابل پیش بینی است. به عبارت دیگر، این توانایی بیت کوین برای ایجاد بلاک در هر 10 دقیقه به طور متوسط و به طور منظم است. فرآیند ایجاد بلوک ها در بازه های زمانی تعریف شده مسئول این است که ماینرها بتوانند با موفقیت ماین کنند. علاوه بر این، این فرآیند از تأثیر منفی برخی عملیات بر شبکه جلوگیری می کند. از جمله این عملیات می توان به ایجاد تراکنش های نامعتبر به صورت انبوه اشاره کرد. این عملیات می تواند منجر به مسدود شدن شبکه و جلوگیری از استفاده آزادانه کاربران از آن شود.
راه حل: استخر معاملات
برای رسیدگی به این مشکلات احتمالی، بهترین راه حل ظاهری ایجاد و توسعه یک ممپول بود. با وجود ممپول، هر تراکنشی که ایجاد و به شبکه ارسال می شود، ابتدا از اتاق انتظار عبور می کند.
به لطف این اتاق انتظار، تراکنش هرگز گم نمی شود، به سادگی در این اتاق منتظر خواهد بود تا یک ماینر تصمیم بگیرد که آن را در بلوک خود قرار دهد. با استفاده از این سیستم، کاربران شبکه بیت کوین می توانند هر معامله ای را که می خواهند انجام دهند. بقیه کارها توسط شبکه انجام خواهد شد. به سادگی پردازش آنها را در طول زمان می کند. در شبکه بیت کوین حدود 2100 تراکنش در هر 10 دقیقه یا به عبارت دیگر هر بار که یک بلوک جدید ایجاد می شود پردازش می شود. اینگونه است که ممپول مقادیر زیادی از تراکنش ها را جمع می کند، با این حال، با وجود انباشته شدن، شبکه پردازش آنها را متوقف نخواهد کرد.
لازم به ذکر است که این سیستم در شرایطی مانند پی پال امکان پذیر نخواهد بود. در این سیستم، تمرکز سیستم اجازه می دهد تا سرعت زیادی در تراکنش ها داشته باشد، اما این موارد مستعد لحظات تقاضای بالا یا حملاتی هستند که تقاضای بالایی از سرورهای متمرکز آن ایجاد می کند.
ممپول چگونه کار می کند
همانطور که در بالا ذکر شد، ممپول یک فضای ذخیره سازی موقت است که تراکنش های ارزهای دیجیتال در آن منتظر می مانند. در ابتدا انجام این کار آسان است. در مورد بیت کوین ، عملکرد یک ممپول از طریق BIP-35 تنظیم می شود. اگر نمی دانید چیست، یک BIP سندی است که مسئول استانداردسازی رویه ها یا عملکردهای خاص در شبکه بیت کوین است.
عملیات ممپول به 2 مرحله تقسیم می شود که در زیر توضیح داده می شود:
مرحله اول: دریافت معامله
در مرحله اول، ممپول وظیفه دریافت تراکنش هایی را بر عهده دارد که توسط کاربران داخل شبکه ایجاد شده است. این یک فرآیند نسبتاً ساده است و تکمیل آن بیش از 10 ثانیه طول نمی کشد. پس از تکمیل مرحله اول، تراکنش یک فرآیند طولانی تایید را آغاز خواهد کرد. برای شروع این فرآیند، تراکنش باید شبکه منتقل شود .
اکنون که قدم اول را می دانیم ، باید در نظر داشته باشیم که این فرآیند در مقیاس وسیع انجام می شود. واقعیت این است که صدها هزار کاربر این فرآیند را به طور همزمان و در مدت زمان نسبتاً کوتاهی انجام می دهند. این تعداد زیاد تراکنش باعث ایجاد ترافیک بالای تراکنش در شبکه می شود. بدیهی است که این ترافیک به نحو احسن کنترل می شود و در فاز بعدی شاهد این امر خواهیم بود.
این قسمت اول جایی است که ممپول مهمترین نقش خود را ایفا می کند دریافت و تمام تراکنش ها را از شبکه می کند. کل این فرآیند با این هدف انجام می شود که تراکنش ها به طور موثر توسط ماینرها در زمان مقرر پردازش شوند.
مرحله دوم: دسترسی به معاملات
در این مرحله دوم ، ماینرهای ارز دیجیتال تمام تراکنش هایی را که توسط کاربران بیت کوین انجام شده است را مشاهده می کنند. باید به یاد داشته باشیم که تک تک این تراکنش ها در اتاق انتظار هستند تا پردازش شوند.
برای انتخاب تراکنشها، ماینرها وارد mempool میشوند و تراکنشهایی را که میخواهند در بلوک بعدی زنجیره قرار دهند انتخاب میکنند. با انتخاب تراکنشها، ممپول فضای بیشتری آزاد میکند و شبکه متعادلتر میشود. این بدان معنی است که با ذخیره تراکنش های کمتری در mempool ، فشار کمتری بر روی شبکه وارد می شود و این منجر به تعهدات سریعتر می شود. به همین دلیل، وقتی یک ممپول ” پر ” است، تکمیل تعهدات زمان بیشتری می برد.
روند حل تراکنش توسط ماینرها نسبتا سریع است. با این حال، زمانی که ممپول پر از تراکنش باشد، ماینرها برای تایید تراکنش شما بیشتر طول می کشند. وقتی این اتفاق می افتد، کاربران تمایل دارند کمیسیون بیشتری بپردازند تا ماینرها اولویت بیشتری به تراکنش خود بدهند . هرچه یک کاربر کمیسیون بیشتری بپردازد، احتمال انتخاب سریع تراکنش آنها بیشتر خواهد بود.
نحوه تأثیر ممپول بر کارمزد تراکنش ها
Mempool یک فضای بی نهایت نیست و محدودیت های خود را دارد. اندازه حافظه موجود به گره جداگانه بستگی دارد. اگرچه اندازه پیشفرض ممپول 300 مگابایت است، اما هر گره قوانین خاص خود را دارد که برای تراکنشها اجازه ورود به ممپول خود را میدهد. هنگامی که گره به محدودیت RAM خود نزدیک می شود، حداقل نرخ کارمزد را تعیین می کند و آن را به همتایان خود اطلاع می دهد تا فعلاً تراکنش های زیر این نرخ را ارسال نکنند.
گرهای با ممپول کوچکتر یا بزرگتر ممکن است تراکنشها را زودتر یا دیرتر حذف کند که منجر به اندازههای مختلف ممپول میشود. این همان چیزی است که باعث ازدحام میشود و در این مرحله، کاربران میتوانند منتظر باشند تا ازدحام پاک شود (زمانی که یک بلوک استخراج میشود و سایر تراکنشها از صف حذف میشوند)، یا میتوانند هزینههای بالاتری بپردازند تا تراکنش خود را سریعتر انجام دهند.