شرکت فناوری بیت مین (Bitmain) که در سال 2013 تاسیس شد، یک شرکت خصوصی است که مقر اصلی آن در پکن، چین قرار داشته و در هنگ کنگ، کینگدائو، چنگدائو، شانگهای و شنژن نیز دفتر اداری دارد. این شرکت، بزرگترین تولیدکننده سختافزار استخراج بیتکوین در جهان است.
بیت مین با استفاده از فناوری تراشه مدارهای مجتمع با کاربرد خاص خود (ASIC) این ماشینهای اختصاصی را طراحی میکند و به فروش میرساند که شامل خط ماشینهای اختصاصی استخراج به نام انت ماینر (Antminer) نیز میشود. به علاوه، بیت مین خودش نیز در فرایند استخراج شرکت کرده و حداقل دو استخر استخراج را به نام BTC.com و AntPool اداره میکند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، حجم استخراج بیتکوین این دو استخر در هر هفته، به تنهایی تقریبا 42 درصد از کل بیتکوینهای استخراج شده جهان را در بر میگیرد. هر استخر فقط میتواند حدود 10 درصد از کل بیتکوینکش در یک هفته را استخراج کند. با توجه به اینکه هر دو این رمزارزها از الگوریتم یکسانی استفاده میکنند؛ اگر بیت مین همه فعالیت خود را به استخراج بیتکوین اختصاص داده و استخراج بیتکوینکش را کنار بگذارد؛ بتواند به جایگاه برتر در بیتکوین دست یابد.
سیر تکامل ASIC
وقتی استخراج بیتکوین در سال 2009 برای اولین بار آغاز شد؛ سرگرمی محبوبی برای مشتاقان رمزارز به نظر میرسید. از آن زمان تاکنون، بیتکوین تبدیل به صنعتی یک میلیارد دلاری شده و بیت مین، از سال 2013 تاکنون، سرآمد این رشد است.
ورود بیت مین به بازار استخراج در سال 2013، ظهور «عصر ASIC» را به دنبال داشت، زیرا این شرکت قصد داشت ASICهای خود را در سطح انبوه ارائه کند. از آن زمان تاکنون، تقاضا برای این فناوری که به صورت ویژه برای استخراج رمزارزها طراحی شده، همسو با پیشرفت صنعت استخراج بیتکوین، به رشد خود ادامه داده است.
استخراج بیتکوین: از سرگرمی تا صنعتی جهانی
در سال 2009 تنها سختافزار مورد نیاز برای استخراج بیتکوین، یک کامپیوتر خانگی ساده بود (به این شرط که مشخصات مناسبی داشت). این کامپیوترها سیپییوهای چند هستهای استانداردی داشتند که میتوانست با سرعت قابل قبولی 50 بیتکوین در هر بلاک، بیتکوین تولید کند. این نرخ تولید، معادل با تنها چند دلار سود در روز بود.
ده سال گذشت و استخراج بیتکوین در سال 2019، درآمدی معادل پنج میلیارد دلار در سال تولید کرد. با وجود فراریتی که در رشد این صنعت وجود دارد، اما این ارقام نشاندهنده افزایش کلی تقاضای استخراجکنندگان بیتکوین است.
این میزان تقاضا ابتدا در اکتبر 2010 سرعت گرفت که کد استخراج بیتکوین با GPUها، برای عموم مردم منتشر شد. هرچند مردم توانستند برای خودشان بیتکوین استخراج کنند، اما خیلی زود مشخص شد هنوز افزایش مقیاس هش ریت برای کاربران GPU کار سادهای نبود. بنابراین فقط زمانی که FPGAها (مدار مجتمع دیجیتال برنامهپذیر) معرفی شدند، استخراج بیتکوین واقعا شروع به رشد کرد، زیرا FPGAها از نظر مصرف انرژی، کاربردیتر از GPUها هستند.
تا سال 2012، صنعت استخراج بیتکوین با استفاده از فناوری ASIC بیش از پیش رشد کرد. این ماینرها به صورت خاص برای کاربرد خاص استخراج رمزارزها طراحی شدند و با استفاده از آنها، دیگر نیازی به تنظیم کردن قطعه قابل برنامهنویسی فیلد در FPGAها پس از خرید آن نبود. از آنجا که همیشه به روشی برای انجام محاسبات خاص استخراج بیتکوین با روشی با بهرهوری بیشتر نیاز است، ASICها پیشرفتی طبیعی در صنعت استخراج بیتکوین ایجاد کردند.
انت ماینر (Antminer) متولد میشود
تا نوامبر 2013، بیت مین ASIC بسیار خاص خود را معرفی کرد: Antminer S1 که نرخ هش آن 180 GH/s بود. چند ماه بعد نیز مدل Antminer S2 معرفی شد که نرخ هش بسیار بالای 1 TH/s را داشت.
ASICهای بیت مین به سرعت قدرتمندتر شدند و با گذشت زمان، بهرهوری آنها در مصرف انرژی نیز بیشتر شد.

Antminer S1: راهاندازی در 2013
در فاصله سالهای 2014 تا 2019، بیت مین چندین مدل انت ماینر به بازار معرفی کرد. فقط در سال 2014، بیت مین، ماینرهایی مانند انت ماینر S2,S3,S4, S5 را ارائه کرد که همگی با هدف ارائه سختافزاری با بهرهوری و سودآوری بیشتر برای ماینرها ساخته شده بودند تا بتوانند همسو با مطالبات صنعت رو به رشد استخراج بیتکوین، به رشد خود ادامه دهند.
بیت مین در سال 2014 استخر استخراج انت پول (AntPool) خود را راهاندازی کرد که تعهد این شرکت نسبت به کمک به تمرکززدایی از شبکه بیتکوین و قرار دادن عمده قدرت هش کردن در دست مصرفکنندگان را بیش از پیش نشان میداد. این تعهد در سال 2015 و با معرفی BTC.com بیش از هر زمان نشان داده شد، این ابزار، یک جستوجوگر برجسته بلاکچین بود که همه اطلاعات مربوط به شبکه را به شکل موثری به کاربران ارائه میداد. تا سال 2016 BTC.com از پلتفرم استخر خود نیز رونمایی کرد. در سال 2017 که بیتکوین به قیمت تاریخی خود رسید، بیت مین نیز مدل S9 را با تغییرات اساسی همراه با مدلهای کاملا جدیدی مانند انت ماینر T9 را معرفی کرد که نرخ هش 11.5 TH/s داشت.
با ادامه رشد بازار بیتکوین، بیت مین نیز تا سال 2018، هشت مدل SHA256 را منتشر کرد.
همزمان با ادامه رشد بازار بیتکوین، بیت مین در سال 2018 مدل انت ماینر S15 را منتشر کرد که در «اجلاس جهانی دیجیتال ماینینگ» معرفی شد. انت ماینر S15 با استفاده از تراشه 7 نانومتری بیت مین خود که بیش از 1 میلیارد ترانزیستور در هر واحد را در بر میگرفت، بهرهوری بلندمدت انرژی را فراهم کرد.
در سال 2019 بیت مین محبوبترین مدلهای انت ماینر خود تا این زمان را معرفی کرده بود: انت ماینر سری 17.
انت ماینرها و آینده استخراج
از سال 2013 تاکنون، بیت مین تعهد خود را به طراحی فناوریهای جدیدی که بر چالشهای جدید استخراج غلبه کنند، نشان داده است و اهمیت پیشرفتهای بیت مین سبب شده این شرکت به یکی از رهبران مهم این حوزه تبدیل شود.
در حال حاضر بیت مین همچنان افق دید خود را دنبال میکند و قصد دارد استخراج را برای همه امکانپذیر سازد. به همین دلیل است که مدلهای انت ماینر S19 و پرو انت ماینر S19 خود را منتشر کرده که به ترتیب نرخ هش 95 TH/s و 110 TH/s دارند. انت ماینر سری S19، سیر تکامل استخراج بیتکوین را از اولین انت ماینر S1 تا انت ماینر بسیار محبوب S9 نشان میدهد. میتوان تصور کرد که بیت مین چطور به انت ماینر S19 کنونی رسیده است. با وجود شرکتهای بزرگی مانند بیت مین، جامعه استخراج بیتکوین، گامهای بزرگی به سوی پیشرفت برداشته است.

انت ماینر نسل جدید S19 و پرو S19
دارا در حقیقت یک پلتفرم استخراج بیتکوین است. دغدغههای مدیریت و تامین برق ماینرها را رها کنید و ماینینگ را با خیال راحت به ما بسپارید!